Missing Consumer Key - Check Settings

Tarihçe

2003/2004

            Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Şoförler Odası binasının 4. katında 4 derslik, 6 öğretmen, 188 öğrenci ile Eşit Ağırlık alanındaki mezun öğrencilerine yönelik Ödemiş’teki ilk bilgisayar destekli sınıflarda “Özel Maral Dershanesi” olarak eğitim öğretime başlandı.

 

2004/2005

            Şoförler Odası binasının 3. katı da kiralanarak “Özel Maral Dershanesi” mezun gruplara yönelik tüm alanlar (Eşit Ağırlık-Sayısal-Sözel) eğitim öğretim proramına dahil edildi.

            Aynı dönemde tadilatı tamamlanan postane arkasındaki “Özel Maral Dershanesi Postane Şubesi”nde 6 derslikle ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim öğretime başlandı.

Yeni kat ve bina ilavesiyle tüm dersliklerde dijital ekran ve bilgisayar destekli eğitim ile 2 kurumda toplam 500 civarında öğrenciye hizmet vermeye başlandı.

2005/2006

            Çetinkaya Sokak’ta dershane binası olarak kullanılmak üzere arsa satın alınarak 7 katlı dershane inşaatına başlandı.

2006/2007

            İlk 3 katın tamamlanmasıyla 11 derslikle “Özel Maral Dershanesi” kendi binasında tüm gruplara yönelik faaliyete başladı. Dönemin şartlarında modern tasarımı, merkezi ısıtma sistemi, kamera takip sistemleri, jeneratör, sistem odası, bilgisayar laboratuvarı, bilgisayar destekli eğitim sınıfları ile 1.000’in üzerinde öğrenciye hizmet sunulmaya başlandı.

            Şoförler Odası ve Postane Şubesinin kapatılmasıyla tek merkezde daha güçlü bir yapılanma sağlandı.

           

2007/2008

            Binanın kalan 4 katı tamamlanarak; “Özel Maral Dershanesi” 7 katlı 23 derslikli, 7 adet öğretmenler odası, toplantı salonu gibi donatılarla bölgenin en modern eğitim binasında anlık 498 öğrenci kontenjanı ve 86 kişilik öğretmen kadrosuyla bölgede 4. sınıftan mezun gruplara kadar tüm gruplara yönelik 2000 civarında öğrenciye eğitim öğretim verilmeye başlandı.

2008/2009

Artan talep karşısında mevcut binanın karşısındaki pasajda 3 derslik, 60’ar kişilik 3 amfiden oluşan Özel Maral Küçük Menderes Dershanesi” eğitime dahil edildi. Aynı dönemde uzaktan eğitim yatırımlarına başlandı. 90 kişilik öğretmen kadrosuyla hizmet verilen öğrenci sayısında 2000’in üzerinde sayılara ulaşıldı.

2009/2010

            Beydağ ilçesinden gelen çok sayıda öğrenci olması üzerine “Özel Maral Beydağ İlköğretim Şubesi” 6 derslik, 8 öğretmen, 200 öğrenciyle faaliyete geçirildi.

Öğrenci sayılarının artmasının sonucunda öğrencilerin birebir ihtiyacına çözüm bulmak üzere (30+pasajdakiler?adet) “Bilgisayar Laboratuvarları” kuruldu. Yayınların dijitalleştirilmesi ve yayın içeriği üretilmesi faaliyetlerine hız verildi.

2010/2011

            Yayınevleri ile stratejik ortaklık geliştirilmeye başlandı. Dönemin A Yayınları, ODTÜ Yayıncılık, Gelişim Yayınları gibi yayıncılarınaa tashih, dijitalleşme ve yazılım hizmetleri verilmeye başlandı. Yine bu dönemde “derslink.com” yazılım geliştirmelerine hız verildi.

2011/2012

            Kiraz ilçesinden gelen çok sayıda öğrenciye yerinde hizmet verilmesi amacıyla “Özel Maral Kiraz İlköğretim Şubesi” 5 derslik, 10 öğretmen, 200 öğrenciyle faaliyete geçirildi.

Dijitalleşme ve uzaktan eğitim faaliyetleri devam ederken Çetinkaya Sokak’ta yeni bir Maral İlköğretim Şubesi bina inşaatına başlandı.        

2012/2013

            2 blok şeklinde tamamlanan “Özel Maral İlköğretim Şubesi” ile birlikte 20 derslik, 1 bilgisayar laboratuvarı, 7 profesyonel stüdyo ile dijitalleşme faaliyetleri hızlandırıldı. A Yayınlarının içeriklerinin videoları çekilerek “derslink.com” yazılımı üzerinden yurt genelindeki kullanıcılara yayınlanması projesi tamamlandı.

Bu dönemde Bayındır ilçesinden gelen talep çerçevesinde ilköğretim öğrencilerine yönelik “Özel Maral Bayındır İlköğretim Şubesi” faaliyete geçirildi. 11 derslik, bilgisayar laboratuvarı, 10 kişilik öğretmen kadrosuyla Bayındır’da 180 öğrenciye hizmet verilmeye başlandı.

2013/2014

Maral İlköğretim Şubesi bünyesinde bölgenin ilk “Maral Uzaktan Eğitim Dershanesi” faaliyete geçirildi. “derslink.com” internet sitesiyle konu anlatım, soru çözüm videoları, online denemeler öğrencilerin kullanımına açıldı.

            Tüm bölge öğrencilerine yönelik canlı derslere başlandı. Amerika’daki öğretmen ile yapılan ilk İngilizce canlı dersler çok beğenildi.

2014/2015

Dijitalleşme ve yayıncılık faaliyetlerine hız verilerek ODTÜ Yayıncılık ile Türkiye’nin ilk dijital sınav projelerinden olan “ODTÜ 6’lı Deneme” D&R mağazalarında satılmaya başlandı.

2015/2016

            Dershanelerin temel liselere dönüşüm sürecine girmesiyle Özel Maral Dershanesi merkez binasında “Özel Maral Temel Lisesi” olarak 32 kişilik öğretmen kadrosu ve 329 öğrenciyle eğitime başlandı.

            İlköğretim binası Özel Öğretim Kursuna dönüştürülerek sınırlı bilim grubu derslerle “Özel Maral Özel Öğretim Kursu” mezun öğrencilere hizmet vermeye başladı.

Dershanelerin kapatılması sürecinde büyük bir emekle faaliyete geçirilmiş olan Uzaktan Eğitim Dershanesi ve çevre ilçe dershanelerinin (Beydağ-Kiraz-Bayındır İlköğretim şubeleri) kapanışı gerçekleştirildi.

2016/2017

            Birgi yolu üzerinde okullar bölgesinde bulunan 1200+3793…..  m² lik alanda Özel Maral Ortaokulu ve Anadolu Lisesi tadilatına başlandı.

2017/2018

            Dönüşüm kapsamında misyonunu tamamlayan Özel Maral Özel Öğretim Kursumuzun kapanışı gerçekleşti.

            Birgi yolu üzerinde kurulan 12 adet derslik, 16 kişilik öğretmen kadrosu 37 öğrencisiyle “Özel Maral Ortaokulu” ve yine 12 adet derslik, 14 kişilik öğretmen kadrosu ve 9. sınıfa kayıtlı 25 öğrencisiyle “Özel Maral Anadolu Lisesi” Birgi kampüsünde eğitim öğretime  başlandı.

            Amfitiyatro, tenis kortu, basketbol sahası, çim futbol sahası, merkezi kalorifer sistemi, güvenlik kamera sistemi, sistem odası, yemekhane, kapalı ve açık spor salonu, 2 adet fen laboratuvarı,  müzik ve görsel sanatlar atölyeleri, 2 bilişim teknolojileri ve yazılım dersliğiyle Birgi’de doğayla iç içe olan kampüsümüzde faaliyetimiz devam etmektedir.

 

2018/2019

            Ödemiş şehir merkezindeki “Özel Maral İlkokulu ve Ana Sınıfı”nda 15 derslik, 17 kişilik öğretmen kadrosu 35 ana sınıfı, 35 ilkokul öğrencisiyle Süleyman Demirel Mahallesi’nde eğitim öğretim faaliyetlerine başlandı.

            Konferans salonu, basketbol sahası, mini çim futbol sahası, merkezi kalorifer sistemi, güvenlik kamera sistemi, sistem odası, yemekhane, kapalı ve açık spor salonu,kütüphane, müzik ve görsel sanatlar atölyeleri ile şehir merkezinde faaliyetimiz sürdürülmektedir.

            Özel okula dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte  Temel Lisenin faaliyeti sonlandırıldı.

2019/2020

Her iki kampüste tüm gruplarda dönem başında yüz yüze eğitim öğretime başlanılmış olup Covid-19 salgınının mart ayında ülkemizde görülmeye başlanmasıyla uzaktan öğretim ile dönem tamamlandı.

2020/2021

            Covid-19 salgın süreci devam etmekte olup eğitim seyreltilmiş ve uzaktan öğretim şeklinde halen devam etmektedir.